Din private øyoase i Lofoten: Manshausen er unik og har alt du kan forvente av et privat øyferiested.

Plassert utenfor kysten av Nord-Norge, består det av hovedhuset og syv prisbelønte sjøhytter. Disse moderne arkitekttegnede mesterverkene som ligger i hjertet av Lofoten, vil sikkert få frem den arktiske oppdageren i deg. Helårsaktiviteter på Manshausen inkluderer alpint, fjellklatring, kajakkpadling, dykking, sykling, fiske og fotturer. Vi skreddersyr reisen for deg, fullt av ærefrykt og spenning.

 

Ditt til å utforske

Manshausen ligger i Steigen, Nordland, mellom toppene ved Lofoten-muren og Barentshavet. Øya og skjærgården rundt er et eventyrparadis, med urørt natur og uendelige vinter- og sommersportmuligheter. Våre dedikerte turledere viser deg gjerne rundt i den fantastiske skjærgården. Uansett om du har lyst på en kajaktur, fisketur, nordlysafari, havørn RIB-safari, hvalsafari eller fjellklatring, kan de absolutt få det til å skje! Hvis du vil lære mer om Lofotens historie og den en gang travle fiskehavnen ved kystmuseet, eller kjøpe noen suvenirer i siste liten, er den lille landsbyen Nordskot ikke så langt unna.

Fantastisk arkitektur

Børge Ousland, den berømte norske polfareren, kjøpte den 55 mål store øya Manshausen i 2010. Hans visjon var å skape et eksklusivt feriemål som elegant ville kombinere arktisens robusthet med en slående moderne arkitektonisk design. 

Ut av dette unike konseptet ble Manshausen-feriestedet tatt i bruk. Arkitekt Snorre Stinessen ble inspirert av det majestetiske landskapet rundt og designet et unikt feriested skreddersydd for oppdagelsesreisende der ute. 

Hver av våre syv sjøhytter ligger ved vannet og har utsikt over en spektakulær natur. De er perfekt vinklet for å maksimere gjestenes syn på det omkringliggende landskapet, samtidig som de gir absolutt privatliv. Innvendig er et dobbelt soverom med vinduer fra gulv til tak som vender mot kysten, og et annet ekstra soverom. 

Hver sjøhytte ble konstruert og satt sammen på stedet. Strukturene ble designet for å begrense enhver innvirkning på det uberørte miljøet og markere skjønnheten i landskapet. 

Manshausen sjøhytters arkitektur har vunnet fire priser i den prestisjetunge Architizer-konkurransen. Med bidrag fra over 100 land over hele verden til denne arkitekturkonkurransen, er det en ekstrem ære for skaperne av Manshausen å ha mottatt flere Architizer-priser så langt.

I tillegg ble et gårdshus fra 1700-tallet omgjort til hovedhuset. Der finner du en restaurant, fullt utstyrt med kjøkken og spisestue. I hovedhuset er det også et bibliotek, fylt med bøker fra Børges personlige samling. Gjestene våre kan også nyte de avslappende boblebadene, et saltvannsbasseng, en privat strand og uberørt villmark rett utenfor døren.